Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti brezplačni odvetnik

brezplačni odvetnik

Pozdravljeni!

Pred štirimi meseci sem ostala brez službe, ker gre podjetju finančno bolj slabo.
Delodajalec mi je prvi mesec še nakazoval zneske po 100-150 evrov, potem se je pa kar ustavilo.
Dolžan mi je še eno plačo, eno plačo ker mi ni omogočil odpovednega roka, 6 dni dopusta, odpravnino, sorazmerni delež regresa (tudi lani ga nisem dobila). To znese približno 4000,00 evrov. Kljub mojim obiskom, klicem, prošnjam se ni zgodilo nič.
Ali lahko kje dobim brezplačnega odvetnika? V kolikor delodajalec nima sredctev gre potem podjetje v stečaj? V takem primeru sploh lahko še upam na denar?

Se v primeru tožbe dolgo vleče postopek?

Prosim, kaj naj storim?

Spoštovani,

Predlagamo, da vložite prošnjo za brezplačno pravno pomoč, katero najdete na spletnih straneh sodišča.
Kolikor bodo delodajalec ali njegovi upniki stečaj predlagali in so izpolnjeni pogoji za stečaj, lahko gre podjetje v stečaj. V tem primeru je potrebno vašo terjatev v roku prijaviti in bo poplačana v primeru, da bo stečajna masa dovolj velika, sicer pa ne.
Postopek se lahko vleče tudi od 6 mesecev do enega leta.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Lep pozdrav. Imam eno vprašanje glede dedovanja .Namreč z bratom sva dedovala po očetu vsak eno polovico vinograda dedič je bila tudi sestra vendar se je odpovedala svojemu deležu v zameno da ji isplačama 2000 evrov.Jas sem dobil 5 arov parcele brat pa 10 arov v tem sorazmerju naj bi tudi izplačala sestro.Tak je bil dogovor na zapuščinski obravnavi kjer sem tudi podpisal dogovor pred sodnikom v mojem in bratovem imenu ki je bil takrat odsoten. Toda sedaj brat noče izplačat svojega deleža in sestra terja sedaj mene ki sem podpisal ta dogovor preko odvetnika. In me zanima meni je jasno da jo moramo isplačat če jo jaz v celoti izplačam komu potem pripada njen delež in kaj naj storim.

Spoštovani,

za odgovor bi morali poznati vsebino samega dednega dogovora.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close