Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Lastništvo stanovanja

Lastništvo stanovanja

Pozdravljeni!

Pred dvemi leti sem postal lastnik stanovanja. Cena stanovanja je bila 160.000 €, polovico zneska so mi prispevali starši, ostalo (80.000 €) je stanovanjski kredit, ki ga že odplačujem v mesečnih obrokih.
Polovico zneska za mesečni obrok mi nakazuje sestra (kot del izplačila 40.000 €, ker je od staršev dobila stanovanje – ustni dogovor med bratom in sestro).

Zdaj imam partnerko (živi pri meni, vse stroške stanovanja plačujem sam, stanovanje sem sam opremil že prej).
Zanima me kako pravno zavarovati stanovanje, da v primeru razhoda s partnerko ostane stanovanje v celoti meni. Kako je s stanovanjem v primeru moje smrti.?

Hvala za odgovore.

Spoštovani,

menimo, da bi bilo smiselno, da bi razmerje s sestro uredili pogodbeno, torej, da bi v tej pogodbi izpostavili, da vam polovični znesek za obrok stanovanjskega kredita odplačuje sestra kot izplačilo dednega deleža.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close