Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Lastništvo stanovanja

Lastništvo stanovanja

Pozdravljeni,

Imam problem, oz bolje vprašanje, kako najbolj elegantno in poceni speljati sledečo stvar. Trenutno smo 4 lastniki stanovanja (oče, mati brat in jaz) vsak po 25%.

Dogovorili smo se, da stanovanje ostane meni, oče in mati mi ga prepustita, brata pa isplačam (kar že naredil). Zdaj me zanima, kako bi najlažje tudi po papirjih postal edini lastnik stanovanja.

Koliko vem, bi mi lahko starša podarila njun del preko dalilne pogodbem z bratom bi pa moral skleniti kupoprodajno pogodbo. Obstaja tudi kaka cenovno bolj ugodna varijanta?
Pravtako me zanima, koliki so okvirni stroški notarjev ter davka.

Najlepša hvala
Radovedni taček / Boštjan

Spoštovani,

stroški davka in notarja so odvisni od vrednosti stanovanja.

Davka na dediščine in darila boste oproščeni. Vaša starša pa bosta morala predlagati odlog plačila na davek od dobička iz kapitala.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Hvala na odgovoru.

Torej lahko meni brat podari tudi stanovanje ali je to dovoljeno le med starši in otroci?

LP Boštjan

Spoštovani,

seveda vam lahko brat podari svoj delež na stanovanju. V primeru boste obdavčeni z davkom na dediščine in darila.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close