Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti dediči

dediči

Moja starša sta dobila v dar od maminih staršev hišo.Sta pa v zemljiškem izpisku navedena kot solastnika 1/12 brat in sestra od mame.Kako postopati,da bi uredili izplačilo ,da bi starša postala izključna lastnika?
lp

Spoštovani,

Predlagamo, da jim najprej pošljete predlog v katerem jim ponudite izlačilo solastniških deležev na hiši. Kolikor se solastniki s tem ne bi strinjali, pa lahko vložite predlog za delitev solastnike v katerem predlagate, da se solastnina razdeli na način, da vaša oče in mama izplačata ostale solastnike in postaneta izključna lastnika nepremičnine.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Me zanima_
Umrl mi je oče leta 2007. Po mojem očetu dediščina po njegovi mami, ki je umrla leta 1980 pa še ni rešena. Zadeva in razprave so še vedno na sodišču.

Kdo je sedaj dedič po materi od mojega očeta?

Po mojem očetu, ko je umrl smo dedovali mi 3 otroki in žena.

Kdo sedaj deduje po materi od mojega očeta.: ali smo to mi 3 otroci in žena?

Hvala. Lp.

lahko mi odgovorite na moj email: suzana.travolta@gmail.com

Spoštovani,

dedovali boste le otroci in sicer na podlagi vstopne pravice.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close