nadlegovanje mladoletne hčere, žaljenje, obrekovanje
Spoštovani, prosim za odgovor:
– ko je bila hčer stara 12 let (sedaj je 19), jo je odrasel moški (čez 40 let) javno spraševal, če jo kaj srbi p……..a……. vem, da se bere grdo, se opravičujem, vendar navajam njegovo izjavo. Naj povem, da je ta človek še vedno v dnevnem stiku s šolarji – hčerka mi je o tem povedala šele pred kratkim, ko je prišlo do situacije, da bi se tudi moj mlajši otrok (7 let) dnevno srečeval s tem moškim, pojasnila je, da je povedala zato, da bi zaščitila brata brez sramotnimi izjavami, prej pa ni hotela povedat, da ne bi povzročila konfliktov
– isti človek že nekaj let blati moje ime, me zasmehuje in obrekuje – ali moram imeti priče o njegovih izjavah, če bi želela podati ovadbo
– ali se lahko preko odvetnika zahteva izvensodno opravičilo in denarno zadoščenje zaradi razžalitev in obrekovanj
Zahvaljujem se in vas pozdravljam.
Spoštovani,
ovadbo lahko podate tudi brez prič, vendar v takem primeru ni nujno, da bi storilca tudi obsodili, zato vam predlagamo, da poiščete nekaj prič (dovolj je, da priložite njihove pisne izjave in kopirate njihove osebne dokumente).
Storilcu lahko pošljete opomin preko odvetnika in v njem zahtevate denarno odškodnino, vendar to storilca ne obvezuje, njegova izpolnitev v takem primeru bi bila prostovoljna. Kolikor bi bil spoznan za krivega, pa bi imeli podlago za pridobitev denarne odškodnine.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.