Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti dedovanje in izvršba-blokirani računi

dedovanje in izvršba-blokirani računi

Prosim, če mi lahko svetujete.
Po pokojni mami sem podedovala polovico njene zadnje pokojnine – malo manj kot 300€, drugega ni bilo nič.
Včeraj sem dobila sklep o izvršbi za njen dolg pri mobitelu – zablokirali so mi dva osebna in en poslovni račun, v znesku 400 €.

Kaj lahko storim, da se bodo blokade čimprej prekinile?

Spoštovani,

predlagamo, da se z upnikom pogovorite o odplačilu dolga in posledičnem odlogu/ustavitvi izvršbe ter mu pojasnite, da ste v skladu z zakonom o dedovanju dolžni poplačati le dolg do višine podedovanega premoženja, kar bi bilo smiselno zapisati tudi v v ugovor zoper sklep o izvršbi.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close