preživnina
pozdravljeni!
no, stvar je taka.
moja dva starša sta se ločila ko sem bila stara 1,5 let. skrbništvo je zahtevala mama in ga tudi dobila. stvar pa je v tem, da oče ne plačuje in nikoli tudi ni plačeval preživnine. z njim skorajda nimam stikov, če se zgodi čudež, se vidiva 1-3krat na leto. kot sem že rekla, oče ne plačuje preživnine. vso last-hišo, avto in ostale stvari ima pisane na njegovo partnerko, pa tudi službe nima. ima samo ansambel, ki pa služi mastno. zračunala sem, da če bi plačeval 150€/mesec, da bi do zdaj mogla dobiti 28 800€.
zanima me, če obstaja možnost, da ga tožim in pač da dobim denar nazaj, glede na to, da nima ‘nič’.
Spoštovani,
v vsakem primeru predlagamo, da vložite tožbo, vendar vas opozarjamo, da lahko tožite za največ 5 let nazaj, ostale njegove obveznosti do vas so namreč že zastarale.
Kolikor imate v rokah izvršljiv notarski zapis oziroma kakršenkoli dokument, ki vsebuje klavzulo izvršljivosti, pa lahko neposredno vložite izvršbo. Na podlagi predloga za izvršbo preživnine, sklepa sodišča o izvršbi pa lahko vložite tudi vlogo na Javni jamstveni, preživninski in invalidski sklad RS za delno nadomestilo preživnine.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.