Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti potovalna agencija problem

potovalna agencija problem

Pozdravljeni,
Verjetno nisem izbrala prave kategorije za mojo temo, ampak vseeno bom poskusila.

Zadnji teden v tem mesecu potujem v Egipt. Ker sem bila prepričana, da bom šla na dopust, nisem plačala oopovedni rizik za sebe in partnerja.
Ker so trenutno razmere kar hude tam zaradi protestov, sem razmišljala, da bi zamenjala lokacijo naprimer v Tunizijo iz dveh razlogov: Zaradi strahu in zaradi izletov, kajti s partnerjem sva želela na izlete (Luxor, Aleksandrija, kairo). Agencija Palma pa mi je odgovorila, da se ne rabim sekirat in da moram upoštevat splošne pogoje, ki pravijo, da mi vzamejo 30% če odpovem do 10dni pred odhodom.

Zanima me, če se splošni pogoji lahko spremenijo, če je situacija takšna kot je? Ali imam kakšno pravico zamenjati lokacijo? Kaj mi svetujete?

Najlepša hvala že vnaprej.

Barbara
fbijevka@gmail.com

Spoštovani!

V skladu z Zakonom o vasrtvu potrošnikov ima organizator potovanja pravico le do povračila svojih stroškov, če je potrošnik odstopil od pogodbe zaradi okoliščin, ki se jim ni mogel izogniti ali jih odvrniti in bi bile ob sklenitvi pogodbe utemeljen razlog, da pogodbe ne bi sklenil, če bi takrat že obstajale.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close