Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Obračun bolniške

Obračun bolniške

Spoštovani!
Po končanem porodniškem dopustu bom nastopila bolniško zaradi težav v drugi nosečnosti. Zanima me, kako mi je delodajalec dolžan obračunati bolniško. Po elektronski pošti mi je namreč poslal sklep o znižanju plače. Ali bo torej bolniška obračunana od novega zneska (ki je mimogrede določen enostransko z njegove strani, zgolj kot obvestilo), ali glede na moje prejšnje povprečje? Od zadnjih treh mesecev, ko sem delala?
Je še tako, da je od 30 delovnih dni dalje bolniška obračunana glede na lanskoletno dohodnino?
Hvala za odgovor že v naprej.

Spoštovani!

Osnova za nadomestilo je povprečna mesečna plača in nadomestila oziroma povprečna osnova za plačilo prispevkov v koledarskem letu pred letom, v katerem je nastala začasna zadržanost od dela. V skladu z navedenim vaše nadomestilo tako obračunano v skladu s prejšnjim povprečjem in ne na podlagi zneska vaše sedanje plače.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close