Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti nakup stanovanja

nakup stanovanja

Spoštovani,

z možem razmišljava o ločitvi, živiva pa skupaj s sinom v hiši , ki sva jo skupaj zgradila Ker pa je navedeno dolgotrajni postopek, jaz pa si želim ustvariti novo življnje me zanima sledeče. Imam možnost kupiti stanovanje- ker je znesek nakupa precejšen bi za to vzela hipotekarni kredit. Glede na to, da še nisva razvezana ali to pomeni, da bi v primeru ločitve postalo tudi to stanovanje del delitvenega premoženja? Kljub temu, da bi to stanovanje v celoti odplačevala sama? V primeru, če je odgovor pozitiven, mi prosim navedite kakšno je možnost, oz na kakšen način naj nakup stanovanja izvedem, da ne bo smatran kot skupno premoženje in se ob razvezi ne bi premoženjsko delil.

Spoštovani!

Kolikor se bosta z možem sporazumela o delitvi premoženja in preživljanju in stikih s sinom (samo, če je mladoleten) je ta postopek zelo hitro speljan.
Kolikor stanovanja ne boste kupili s svojim posebnim premoženjem (npr. podedovanim premoženjem, darilom namenjenim le vam), ampak le na podlagi prihrankov od plač in na podlagi plače, bo stanovanje spadalo v skupno premoženje. Možno je, da je stanovanje vknjiženo na sinovo ime ali pa sklenete finančni najem, kjer bo do izplačila kupnine v zemljiški knjigi kot lastnik vpisan leasingodajalec.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close