Skupno skrbništvo
Pozdravljeni,
imam eno vprašanje v zvezi s skupnim skrbništvom otrok. S partnerjem se ločujeva in ker bi oba rada, da je čim manj stresno za najina otroka me zanima, kako je v naši državi s skupnim skrbništvom. Sama sem se odselila iz skupnega stanovanja, hčerka je čez teden pri meni, brez problema sej je tudi prešolala, sin pa želi nadaljevati osnovno šolo tam kjer je sedaj…ali je možno, da se z možem dogovoriva tako, da imava skupno skrbništvo, sin je čez teden pri njem, tam hodi v šolo, vikende in počitnice pa preživlja pri meni ? Ali je to sprejemljivo za CSD ? Ne bi rada, da se potem to zakomplicira, pa da na koncu nastradajo otroci, zato me zanimajo vaše izkušnje s tem.
Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav
Nataša
Spoštovani!
Menimo, da je to sprejemljivo za CSD, v kolikor sta vidva o tem sporazumna in je to v korist obeh mld.otrok. Za CSD je sprejemljivo vse, kar je v korist otrok in glede na to, da z možem odločitve sprejemata na podlagi želja otrok, menimo, da je takšno skrbništvo vsekakor v korist otrok. Predlagamo pa, da se o tem pozanimate tudi pri CSD, ki bo najverjetneje izpostavil dejstvo, da v primeru takega dogovora vajina otroka ne bosta nič skupaj.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.