CSD-zakaj to počnejo
Spoštovani!
Sem prejemnica otroškega dodatka , letos tudi plačnica 10% oskrbnine vrtca, čeprav sem imela lansko leto zaradi nizkih prejemkov brezplačen vrtec..Moj minimalni dohodek je 490,00 eur. Lepo in prav, tak je izračun po zakonu…
Problem je, ker mi je CSD ne pošlje odločbe niti za otroški dodatek niti odločbe za plačilo vrtca..
Prvega marca sem prejela samo 1/4 zneska otroškega dodatka za januar 2013, da imam dolg za nazaj (nimam nobenega dolga), pa tudi odločbe nimam, vrtec mi pošilja v plačilo položnice, odločbe nimam..Vrtec odločbo ima, sem preverila…Sama sem v zakonitem roku napisala priporočen ugovor na CSD, naj mi pošljejo obe odločbi…Ni odgovora, kličem telefonsko, obljubi, da bodo poslali fotokopijo…Še do danes nič…Prosila sem za brezplačen vrtec, pa sem dobila odgovor na dopisu, da je sprememba po uradni dolžnosti možna le, če tekom veljavne odločbe pride do izgube periodičnega dohodka ali spremembe družinskih članov….Jaz pa nimam nobene veljavne odločbe za leto 2013 .
Pripomnila bi še, da CSD odločb ne pošilja več priporočeno, temveč na odločbo napišejo: Odpremljeno dne.. in od tega datuma se šteje 21 dni…
Počutim se nemočna, vsak mi svetuje, naj se obrnem na center, kjer imam sedež..Saj se obračam, pišem, kličem, pa ni odziva. Rada bi preverila svoji odločbi.
Svetujte mi prosim, kje naj začnem, kam naj se obrnem..
Spoštovani!
Inšpekcijski nadzor nad strokovnostjo in kakovostjo opravljenega dela izvaja Socialna inšpekcija v okviru Inšpektorata za delo. Predlagamo torej, da se poskusite obrniti na navedeno inšpekcijo in jim pojasnite zadevo. Obrnete se lahko tudi na pristojno ministrstvo: Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.