Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti kaj lahko storim?

kaj lahko storim?

Garaža na parceli tasta.

Pred leti smo na željo tasta naredili garažo za naše avtomobile. Predlagal je meni in možu, da si naj zgradiva garažo, da bova imela za avtomobile, orodje, prikolico,…. Mož je bila takoj navdušen jaz pa sem videla že takrat, da to ni dobronamerni predlog. Zato sem bila proti, vendar me mož ni poslušal. Zaupal je očetu. Saj ne pričakuješ, da te lastni oče lahko prinese okrog.
Danes po tolikih letih pa se je zgodilo ravno to kar sem govorila možu pred leti.
Tast naju meče ven z najine garaže (imava vse račune, da sva jo zgradila z lastnimi sredstvi) in pravi naj takoj vse pobereva z njegove zemlje in da glede na to, da so avtomobili že toliko časa bili tam, da mu dolgujeva ……………. denarja.

Lepo prosim postalo je nevzdržno. Nagajanje, izsiljevanje, pisanje strašnih neresnic in še in še.
Pomagajte! Svetujte kaj lahko storiva, če sploh je kakšna možnost to rešit.

Hvala in lep pozdrav.

Spoštovani!

V skladu s Stvarnopravnim zakonikom tisti (graditelj), ki s soglasjem lastnika nepremičnine postavi, prizida ali izboljša zgradbo, na nepremičnini ne pridobi lastninske pravice, lahko pa od lastnika nepremičnine zahteva tisto, za kar je bil ta obogaten. Glede na to, da imata z možem vse račune in vam je vaš tast dejansko sam predlagal, da se garaža postavi (dobro bi sicer bilo, da bi imeli kakšno pričo, ki bi navedeno potrdila) lahko od njega zahtevata povrnitev zneska zaradi katerega je obogaten v sodnem postopku.
Zastaralni roki za zahtevke graditelja tečejo od dneva, ko je graditelj izgubil posest nepremičnine. Sam zastaralni rok pa znaša 5 let.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close