Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti odškodnine

odškodnine

Pozdravljeni,

preko parcele, katere lastnica sem po dedovanju, določeno podjetje polaga določeno
napeljavo, za kar so zbirali dovoljenja vseh lastnikov na tisti lokaciji – napeljava bo šla
preko več parcel (večlastnikov). Moja parcela je sicer zelo majhna oz. sem lastnica v zelo majhnem %,
na majhni parceli, a me vseeno zanima kako je na stvari.

Ko so zbirali podpise, da se strinjamo z napeljavo, niso omenili, da sem kot lastnica upravičena do
določene odškodnine… ker sem razumela, da gre za privatno napeljavo, sem bila pripravljena podpisati.
Sedaj zahtevajo, da grem podpisati še k notarju…na podlagi njihovih odgovorov pa sedaj razumem,
kot da so delili določene odškodnine, ki je seveda nisem prejela, ker sem se kar strinjala s podpisom…

Zanima me, če so bili dolžni možnost odškodnine omeniti ter ali lahko sedaj še kaj zahtevam…

Hvala in lp.

Spoštovani!

Kolikor gre za podjetje, ki je izvajalec javne službe oziroma gre za postavitev objektov javne infrastrukture, vam v primeru ustanovitve služnosti pripada odškodnina, ki obsega zmanjšano vrednost nepremičnine ali dejansko škodo in izgubljeni dobiček. O tem odloča sodišče na predlog prizadetega lastnika.
Predlagamo, da dotično podjetje obvestite, da kolikor ne boste dobili odškodnine, ne boste podpisali pogodbe pri notarju.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close