Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Stanovanje

Stanovanje

Spoštovani!

Od leta 2004 sva z sestro lastnici stanovanja vsaka 1/2, takrat sem tudi vzela hipotekarni kredit in ga tudi vseskozi sama odplačujem. Stanovanje je bilo kupljeno od stanovanjske zadruge. Sedaj živim sama in bi rada prepisala stanovanje na mene, da bom samo jaz lastnica, sestra se z tem strinja. Kako bi bilo ta najugodnejše narediti?

Hvala za nasvete.

Spoštovani!

Domneva se, da je lastnik nepremičnine tisti, ki je vpisan v zemljiški knjigi. Tako velja tudi, da so solastniški deleži takšni kot so navedeni v zemljiški knjigi, kdor trdi nasprotno mora to dokazovati. Vidve se strinjata s tem, da ste edina lastnica stanovanja vi, zato vam predlagam, da vam sestra podari svoj solastni delež ali z drugo ustrezno pogodbo na vas prenese svoj delež – izberite si odvetnika, ki vam bo lahko pojasnil davčne in druge vidike vsake posamezne ustrezne pogodbe.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close