Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Odpravnina

Odpravnina

Spoštovani!
V nekem podjetju sem bila zaposlena od septembra 2006 do oktobra 2011, s 1.11.2011 pa nas je direktor prezaposlil na drugo firmo, delo enako. Podpisali smo nove pogodbe, starih nismo prekinili. Gre pa za novo ustanovljeno firmo, ki ni pravni naslednik prejšnje. Trenutno sem v porodniški, dobila pa sem obvestilo, da mi po poteku preneha delovno razmerje. Zanima me, koliko odpravnine lahko pričakujem. Ali samo za čas, ko sem zaposlena v novem podjetju, ali za celotno obdobje opravljanja enega in istega dela.
Hvala za odgovor že v naprej.

Spoštovani!

Glede na to, da ste navedli, da prejšnje podjetje ni pravni prednik novega podjetja, lahko pričakujete odpravnino v višini 1/5 osnove iz prejšnjega odstavka za vsako leto dela pri delodajalcu, torej 1/5 za vsako leto od 1.1.2011.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Hvala za odgovor, sedaj pa imam še eno vprašanje. Bila sem na razgovru pri direktorju, ki je očitno danes napisal sklep o znižanju osebnih dohodkov in ga antidatiral na dan 28.6., ko sem bila že v porodniški. Sedaj pravi, da se mi bo odpravnina izračunala na osnovi tega sklepa. Nova plača je cca. 50% nižja, kar pomeni tudi občutno razliko v končnem znesku. Menim, da mi mora odpravnino obračunati iz povprečja zadnjih treh izplačanih plač (in ne od neke plače, ki je sploh ni bilo). Kdo ima prav?

Spoštovani!

Osnova za izračun odpravnine je povprečna mesečna plača (v bruto znesku), ki jo je prejel delavec ali ki bi jo prejel delavec, če bi delal, v zadnjih treh mesecih pred odpovedjo. Pravilno je torej vaše stališče. Kolikor vam bodo odpravnino napačno izračunali imate na voljo direktno sodno varstvo.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close