Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Nedotakljivost stanovanja

Nedotakljivost stanovanja

S prijateljem, ki nisva zivela skupaj sva se pred pol leta razsla. Od tedaj dalje ga sumim, da prihaja v moje
stanovanje, ne da bi poskodoval kljucavnico in mi pusca sledi (manjse praske, udarnine, ureznine
na pohistvu, crtice na zidu, razparal mi je denarnico, odrezal 10 cm tesnila na treh oknih. Skratka,
skoraj na vseh predmetih so že njegove sledi, policija pa pravi, da ni dokazov, oz. da sem vse to
naredila jaz. Ugotovila sem, da je najel stanovanje v nasi hisi, tako da sva celo soseda. Iz najetega
stanovanja nadzira vsak moj izhod, in ko grem po opravkih, pride v moje stanovanje in mi povzroca skodo. Zamenjala sem ze dve kvalitetni kljucavnici, namestila alarm, pa kljub vsemu je v mojemu stanovanju
v moji odsotnosti reden gost. Napisala sem pritozbo na MNZ Lj. na delo policije, vendar odgovora se nisem prejela.
Prosim za nasvet, kaj se lahko storim, da zascitim svojo svobodo in zasebnost. Sedaj si niti ne upam
vec iz stanovanja, saj si ne zelim se vec skode v stanovanju. Zavedam se, da sem zrtev kaznivega dejanja.
Vem da me bivsi prijatelj zeli uniciti psihicno, fizicno in financno. Vljudno prosim za pravni nasvet, kaj lahko se storim. Sem v pokoju in moja financna sredstva so zelo omejena.

Spoštovani!

V skladu z Zakonom o preprečevanju nasilja v družini lahko žrtev lahko sodišče na predlog žrtve, kateri je povzročitelj nasilja posegel v dostojanstvo ali druge osebnostne pravice, med katere spada tudi nedotakljivost stanovanja, s sodno odločbo prepove: vstopiti v stanovanje, v katerem živi žrtev; zadrževati se v določeni bližini stanovanja, v katerem živi žrtev; zadrževati in približevati se krajem, kjer se žrtev redno nahaja; navezovati stike z žrtvijo na kakršenkoli način, vključno s sredstvi za komuniciranje na daljavo; vzpostaviti vsakršno srečanje z žrtvijo. Predlagamo, da se obrnete na Center za socialno delo ali na odvetnika po lastni izbiri, ki vam bodo pomagali začeti s postopkom.
Glede na to, da imate omejena sredstva, lahko kot žrtev nasilja zaprosite za brezplačno pravno pomoč.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close