Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Delitev premoženja glede na dohodek

Delitev premoženja glede na dohodek

Pozdravljeni
Tudi midva z ženo sva v postopku ločitve. Ker sporazumna ločitev z njene strani ni bila sprejemljiva sem moral vložiti tožbo. Ločitev bo najbrž kmalu stekla, zanima pa me kako razrešiti še postopek delitve premoženja.
Vem, da lahko kateri koli od zakoncev zahteva delitev po drugačnem ključu kot pol-pol, če lahko dokaže da je k skupnemu premoženju prispeval bistveno več.
V zakonu razen osebnih dohodkov nisva imela drugih prilivov, ki bi vplivali na višino skupnega premoženja.
Moj osebni dohodek je ves čas predstavljal 75% in njen 25% delež, kar je tudi dokazljivo.
Zanima me, kaj lahko pričakujem od sodišča, če zahtevam delitev premoženja glede na vložek.
Ali sodišče v podobnih primerih ugodi takšnemu zahtevku ali se drži načela pol-pol?
Skupno premoženje je v večinskem deležu v obliki prihrankov na bančnih računih (kar verjetno ne vpliva na odločitev sodišča)

Hvala za odgovor!

Spoštovani!

Glede na to, da imate dokaze, da ste bistveno več prispevali k pridobivanju skupnega premoženja, lahko sodišče odloči v vašo korist. Ob tem opozarjamo, da sodna praksa ob razsojanju o tovrstnih zahtevkih upošteva tudi vlogo vaše žene pri gospodinjskih opravilih in skrbi za dom, skrbi in vzgoji skupnih otrok itd. Odločitev sodišča je odvisna od okoliščin v vsakem posameznem primeru, zato vam ne moremo zagotoviti, da bo odločeno v vašo korist.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close