8 let ločeno življenje -mož zahteva ključe od stanovanja
Pozdravljeni,moja mama ima problem z mojim očetom.
Ločena nista, oče se je odselil 8 let nazaj, otroka sva odrasla, tako da mami ni imela z njim nobenih stikov. Zadnje leto je začel zahtevati ene ključe, ker mu pripadajo in da je to tudi njegovo stanovanje, mami mu jih seveda noče dat, da nebi zdaj on kar hodil po stanovanju. Doma živi še brat..
Učeraj je zagozil da on lahko stanovanje proda pa se nej ona znajde kakor ve in zna. Mami je vsa iz sebe in ne ve kam se naj obrne, ali on resnično lahko zahteva ključ od stanovanja?
Uradna lastnika stanovanja sta moj oče in moj ded.
Prosim za nasvet
Lep pozdrav
Urša
Spoštovani!
Glede na to, da sta solastnika oče in ded, vas lahko oče izseli le iz dela, kjer je on lastnik, saj lahko s svojim delom prosto razpolaga, ga da v najem, proda itd. Z delom, ki je last vašega deda pa ne more razpolagati. Predlagam vam, da s pomočjo izbranega odvetnika čim prej vložite ustrezno tožbo, saj glede na to, da ste osem let in še več živeli na tem naslovu, vlagali in vzdrževali stanovanjski del ter po možnosti tudi prispevali k povečanju nepremičnine , imate določene pravice, v katere vaš oče ne bi smel posegati. Obenem vas moram opozoriti tudi na to, da lahko vaš oče zoper vas uveljavlja zahtevek na plačilo uporabnine za svoj del nepremičnine.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.