Ugovor na izvršbo podjetja
Pozdravljeni,
na vas se obračam z vprašanjem glede izvršbe. Imam svoje podjetje in sem najela podizvajalca. Delo je opravil in dogovorila sva se, da mi izstavi račun. Račun sem prejela preko elektronske pošte, brez elektronskega podpisa. izvajalcu sem prav tako po e-pošti odgovorila, da račun zavračam in naj mi pošlje račun po pošti, ter da se nisva dogovorila za takšno ceno. Prav tako sem mu ponudila dogovor glede plačila, saj je pri opravljanju svojega dela poškodoval stanovanje. Odgovora nisem več dobila in prav tako nisem prejela računa po pošti. Nekaj dni kasneje sem dobila iz sodišča predlog o izvršbi. Zanima me, kaj lahko storim v takšnem primeru, saj računa za delo, ki ga je opravljal nisem prejela, kolikor pa mi je znano račun poslan po e-pošti ne velja. Med nama ni bila sklenjena nobena pogodba, vse je bil ustni dogovor. Imajo elektronska sporočila kakšno veljavo?
V pričakovanju vašega odgovora vas lepo pozdravljam!
Spoštovani!
račun, poslan po elektronski pošti, je veljaven – s tem, ko ste ga zavrnili, ste tudi priznali, da ste ga prejeli. Možnost imate vložiti ugovor zoper sklep o izvršbi, saj bo v tem primeru o vsebini zaračunanih postavk in vašem ugovoru v rednem postopku odločalo sodišče. V ugovoru morate navesti vse relevantne informacije ter priložiti ali vsaj predlagati dokaze za svoje trditve. Zaradi zapletenosti postopka vam predlagam, da se obrnete na izbranega odvetnika, ki vam bo pomagal izpeljati celotni postopek.
Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.