Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti adaptacija hiše – skrita napaka

adaptacija hiše – skrita napaka

Spoštovani!

V letu 2009 sem adaptirala vrstno hišo. Adaptacijo sem zaupala podjetju, ki je šlo v stečaj. Imela sem tudi nadzornika del. Sedaj sem ugotovila, da so pri posegu v vodovodno omrežje zunaj hiše poškodovali izolacijo na kovinskih vodovodnih ceveh in brez sanacije izolacije cevi zasuli z zemljo tako, da sedaj rjavijo. Ker bo prej ali slej prišlo do puščanja vode, je potrebno cevi zamenjati in sicer od hiše do sosedove pacele, kjer so vodomeri za več hiš.. Glede na to, da je izvajalec del šel v stečaj ali lahko plačilo stroškov s tožbo zahtevam od nadzornika del? Koliko možnosti imam, da s tožbo uspem.
V pogodbi je bil namreč določen dvoletni garancijski rok. Gre pa za skrito napako, ki je pri prevzemu nisem mogla ugotoviti.

Hvala za odgovor in lep pozdrav

Spoštovani!

Glede na vašo situacijo, vam najprej predlagam, da s pomočjo izbranega odvetnika vložite tožbo, saj je postopek dokaj zapleten in zahteva več strokovnega znanja. Sledeč po vaših podatkih je pogodbeni garancijski rok dve leti, tako, da lahko od nadzornika del zahtevate, da v primernem roku to popravi oz. zamenja cevi., v kolikor se je napaka pojavila znotraj garancijskega roka. Za podrobnejši nasvet glede ostalih možnosti bi morali vpogledati v pogodbo.

Lep pozdrav!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close