Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti “ločitev” neporocenega para in delitev premozenja

“ločitev” neporocenega para in delitev premozenja

Pozdravljeni,

za Vas imam eno vprašanje, in sicer, ali lahko partner zahteva od mene polovico vikenda, ki je bil v moji lasti še preden sva se spoznala..Res je, da se je vikend v času najine zveze generalno prenovil, večino je res naredil on. Ima tudi veliko prič.
Torej zadeva je taka, da sva se po 30. letih razšla, skupaj imava 3 otroke. V tem času sva bila tudi poročena in sva se tudi ločila, vseeno pa sva skupaj živela do danes(kjub ločitvi)..V tem času sva prodala 2 njegova stanovanja in denar skupaj zapravila oz. vložila v vikend, ki je tukaj vprašanje delitve. Jaz živim v svojem stanovanju in tudi partner je do sedaj bival z mano, čepra nikoli ni bil prijavljen na tem naslovu, ampak drugje. Tudi tukaj ima ogromno prič, ki bi potrdile, da je vedno bival v mojem stanovanju skupaj z mano.
Hvala vsem za odgovore!!

Spoštovani!

Glede na to, da sta v vikend, katerega ste bili vi lastnica, vložila veliko skupnih sredstev, se šteje to premoženje pod vajin skupni del. Skupno premoženje se ob delitvi razdeli po enakih delih, razen, če vi zahtevate in dokažete, da je bil vaš vložek v posamezne nepremičnine večji, vam bo pripadal večji delež.

Lep pozdrav!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close