Najemnina
Pozdravljeni,
v najemu imam sobo, za katero lastniku preko položnic plačujem najemnino. Tu stanujem že leto in pol. Vendar pa sem ugotovila, da nimam shranjenih vseh odrezkov položnic. Manjkajo mi trije. Zelo me skrbi, da bi me lastnik želel terjati za plačilo najemnine za nazaj. Položnice sem plačevala na pošti, nekaj z gotovino, nekaj preko bančne kartice. Do sedaj se tega nisem bala, sedaj pa je prišlo do nekaterih problemov s strani lastnika in ne ežlim, da bi dvakrat plačevala iste stvari.
Ali lahko preko pošte dobim kakšne izpiske, da je bilo z moje strani nekaj računov plačanih na moje ime? Oziroma kakšne možnosti ima pri terjavi? Se lahko zanesem na to, da sodišče nato preveri njegov račun? (nakazujem na njegov poslovni račun, ker je s.p.).
Že vnaprej se zahvaljujem za odgovor.
Lep pozdrav
Spoštovani!
Sodišče v postopku, kjer bi vaš najemodajalec zatrjeval neplačila plačanih obrokov najemnine, lahko po uradni dolžnosti na vaš predlog pridobi podatke o transakcijah na računu najemodajalca, na katerega ste plačali obroke, za katere nimate dokazila o plačilu in tudi ves ostali plačilni promet na tem računu.
Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.