davčna izvržba
Spoštovani-prosim, če mi lahko poveste naslednje.
Imam blokiran osebni račun, dolg je nastal pri opravljanju S.P..ker sem se takoj zaposlila,mi je par mesecev do sedaj banka odtegovala vse kar je bilo več kot 584 eur. sedaj pa so mo iz davčne poslali sklep o rubežu plače direktno v službo. na sklepu piše 2/3 oz. 70% minimalne plače. ker imam majhno plačo, me zanima ali je ta znesek še vedno zakonsko 584 eur, saj je 70% minimalne plače tam okrog 540 eur. koliko mi morajo nakazati. hvala za vaš odgovor in lep pozdrav
Spoštovani!
Po 160. členu ZDavP-2 je določeno, da na dolžnikove denarne prejemke, ki se v skladu z zakonom, ki ureja dohodnino, štejejo za dohodek iz delovnega razmerja, je z davčno izvršbo mogoče seči največ do višine dveh tretjin, vendar tako, da dolžniku ostane najmanj znesek v višini 70% minimalne plače po zakonu, ki ureja minimalno plačo.Ne glede na to z davčno izvršbo ni mogoče seči na zgoraj navedene denarne prejemke, če le-ti ne presegajo osnovnega zneska minimalnega dohodka po zakonu, ki ureja socialno varstvo. Poglejte torej na splet, kakšen je zadnji objavljeni znesek minimalne plače v RS – nakazati vam morajo 70 % od tega zneska.
Lepo pozdravljeni!
Forum je zaprt za komentiranje.