gradbeno dovoljenje
Sosed je vložil zahtevek za gradbeno dovoljenje za svojo napol zgrajeno črno gradnjo. Stavba je zgrajena v hrib, dvonadstropna-prtličje in nadstropje. V nadstropje ima dovoz s ceste. Do prtličja pa nima dostopa ne z avtomobilom ne peš, ker je tam moja parcela, kar je sodišče tako odločilo. Lesene stopnice, je pred obnovo-gradnjo podrl. Lahko jaz na upravni enoti ugovarjam, zaradi tega vzroka, proti izdaji gradbenega dovolejnja, saj nima poti za dovoz in odvoz gradbenega materiala?
Moti me tudi njegov meteorni jašek, ki na načrtu nima narisanega priključka odvodnjavanja na javni odtok. Ta odtok je nekaj metrov stran na moji parceli, in po vsej verjetnosti, bo tukaj skopal jašek in se kar sam priključil. Je to ustrezen ugovor?
Kakšne ugovore se poda na upravno enoto, da upoštevajo ugovore proti izdaji gradbenega dovoljenja.?
Sosed je namreč že s svojo prvo sosednjo gradnjo zelo močno poškodoval mojo lastnino, škode pa ni poravnal. Na upravni enoti mi noče pokazati njegove vloge za gradbeno dovoljenje, razen enega načrta, čeprav je to moja pravica.
Spoštovani!
Vi kot lastnik sosednje parcele imate izkazan interes za vpogled v upravni spis, v katerem se vodi postopek izdaje gradbenega dovoljenja za gradnjo vašega soseda. V kolikor sosed nima poti za dovoz/odvoz, se lahko zgodi, da bo v postopku določitve nujne poti sodišče le-to določilo preko vaše nepremičnine, zato to svojo trditev preverite v upravnem spisu. Ugovori zoper izdajo gradbenega dovoljenja so za vas omejeni z Zakonom o gradnji objektov ter veljavnimi občinskimi prostorskimi akti in se v glavnem nanašajo le na odmik zgradbe od vaše meje ter priklope/soglasja za komunalne in druge priključke.
Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.