krivica
Spoštovani !
Pred kratkim je sodišče na podlagi tožbe in lažnih pričevanj, dodelilo sosedu služnostno pot. Kljub temu, da tam nikoli ni bilo poti, je sodnik na podlagi odvetnikovih utemeljitev in na podlagi svojega krivogleda, dodelil pot, preko katere sosed utemeljuje svojo zahtevo, češ, da je bila pot priposestvovana.
Očitno pa mu to ni dovolj, saj je začel širiti svoj uporabni prostor čez našo posest in se obnaša kot imetnik pravice. Zaveda se, da je z denarjem in podkupovanjem odvetnikov mogoče doseči vse.
Glede na to, da je sodnik upošteval samo utemeljitev sosedovega odvetnika, sem prepričan, da je sodil krivično in s tem hudo prizadel vse žive in pokojne ljudi, ki so vpeti v to tožbo.
Glede na to, da denarja nimam, se sprašujem kako je mogoče zadostiti pravici.
Spoštovani!
Vaša možnost koriščenja pravnega sredstva je, da vložite pritožbeni zahtevek na odločitev sodišča v roku 15. dni od vročitve sodbe, po tem pa še izredna pravna sredstva, predvidena z Zakonom o pravdnem postopku. V kolikro denarja nimate, se obrnite na brezplačno pravno pomoč (BPP), kjer vam bodo po ugotpovitvi, da izpolnjujete pogoje, dodelili odvetnika, ki bo omenjena pravna sredstva vložil. Obenem morate zaprositi tudi za oprostitev sodnih taks in stroškov postopka (na ločenem obrazcu z dokazili), o čemer vas ustrezno informirajo na službi za BPP.
Lep pozdrav!
Pozdravljeni.
G. Koprivsek , prosil bi vas za malo pomoči , kar bi meni bilo veliko.
Gre za prometno nesrečo ki se je pripetila mojemu mladoletnemu otroku v kateri je utrpel določene poškodbe, ampak po zapisniku policije je moj otrok kriv ker je hodil po napačni strani vozišča in je podala prijavo zoper otroka sodniku za prekrške.
Da bo zadeva bolj jasna , gre za makadamski pot kamor večinoma hodijo pešci, kolesarji itn.
Mene zanima, kaj lahko pričakujem od tega postopka in kaj me v najslabšem primeru doleti, pa morebit kakšen nasvet, prosim?
Hvala in lep pozdrav.
Spoštovani!
Proti mladoletniku, ki ob storitvi prekrška še ni bil star 14 let (otrok), se ne smejo voditi postopki za prekrške in izreči sankcije za prekrške. Mladoletniku, ki je bil v času storitve prekrška že star 14 let, ni pa še dopolnil 16 let (mlajši mladoletnik), se smejo izreči le vzgojni ukrepi. Mladoletniku, ki je bil v času storitve prekrška že star 16 let, ni pa še dopolnil 18 let (starejši mladoletnik), se smejo izreči le vzgojni ukrepi, izjemoma pa se mu sme izreči globa. Mladoletnemu storilcu prekrška se lahko izrečejo naslednji vzgojni ukrepi: ukor; navodila in prepovedi; nadzorstvo.
Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.