Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Stalno prebivališče

Stalno prebivališče

Pozdravljeni..
Prosim za pomoč.
Stalno prebivališče sem imela urejeno pri starših. Pred 2 leti sva s fantom kupila stanovanje in si na novem naslovu uredila stalno prebivališče. V tem času sem menjala službo in sva se oba preselila nazaj k mojim staršem. Stanovanje, katerega sva kupila bi oddala v najem. Zanima me, ali lahko menjam stalno prebivališče nazaj k staršem?
Zanima me kako je ko kupiš neko nepremičnino? Ali jo lahko samo kupiš in oddajaš ali moraš registrirati stalno prebivališče?

Hvala

Spoštovani!

Naslov stalnega prebivališča lahko zamenjate nazaj k staršem, saj je le to vezano na gospodinjstvo in se dejansko dokazuje! Gospodinjstvo je skupnost posameznikov, ki izjavijo, da stalno prebivajo skupaj in skupaj porabljajo dohodke za zagotavljanje osnovnih življenjskih potreb na primer za stanovanje, hrano, šolanje otrok. Za gospodinjstvo se šteje tudi posameznik, ki izjavi, da prebiva sam v ločeni stanovanjski enoti, ali kot podnajemnik v delu te enote in sam porablja dohodke za zagotavljanje osnovnih življenjskih potreb, zato je potrebno ob prijavi stalnega prebivališča navesti kdo je nosilec gospodinjstva.
Pri nakupu nepremičnine, se vi izkazujete z lastništvom in jo lahko oddajate v najem!

Lep pozdrav!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close