Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti ODHOD V TUJINO Z OTROKOM, mamica samohranilka

ODHOD V TUJINO Z OTROKOM, mamica samohranilka

Spoštovani!

Na vas se obračam z vprašanjem glede zaposlitve in življenja v tujini.

Stara sem 24 let, dokončati moram še eno leto faksa. Imam štiri leta starega otroka in z njegovim očetom ne živimo skupaj.

Zadnje čase razmišljam o selitvi v tujino, kjer bi si poiskala delo -razmišljam o Avstraliji in Novi Zelandiji. Verjetno bi odšla le za kakšno leto. S seboj bi seveda vzela tudi otroka.

Preko sodišča so že določeni stiki in preživnina. Ali bi z odhodom v tujino kršila odločitev sodnika? Ali ima oče pravico, da mi ne dovoli odhoda? Se mora on s tem strinjati? Otrok je bil dodeljen v varstvo in vzgojo meni, oče ima z njim redne stike, a preživnino redko prispeva..

Ali mora biti sprožen kakšen pravni postopek, kjer sodišče pač ugtotovi, da gre otrok lahko z menoj, v primeru, da se oče otroka (ne) strinja z mojo odločitvijo?

Najlepša vam hvala za odgovor!

Sabyy

Spoštovani,

pravno formalno bi morali pred odhodom otroka z vami v tujino pridobiti novo sodno odločbo o poteku stikov med mld. otrokom in njegovim očetom, saj se lahko z vašim odhodom stiki povsem prekinejo. V kolikor se oče strinja, to ne bi smel biti problem, v kolikor se ne strinja, pa je to lahko kar velik problem, ki se običajno pokaže v vsej svoji luči v postopku pred sodiščem.

Lep pozdrav!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close