Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti “Najemnik” zasejal mojo njivo

“Najemnik” zasejal mojo njivo

Kmetijsko zemljišče je dosedaj imel “v najemu” lokalni kmet – brez najemne pogodbe oz. se je ustno podaljševala vsako leto, kar je uredil brat (s tem sem se strinjala), ker je bilo solastništvo.
Sedaj smo določili deleže in parcelne številke, tako da se točno ve čigav kos je od koga. Ker sem brezposelna in si imam možnost ureditve statusa kmeta, prav tako se že nekaj časa ukvarjam s pridelavo ekoloških vrtnin sem se odločila da zemlje več ne dam v najem.
Vendar je ta kmet prejšnji teden na hitro zoral in zasejal pšenico – brez, da bi me povprašal, če bom dala v najem, s tem, da je vedal za parcelacijo in spremembe,. saj ga je o tem obvestil moj brat.
Sedaj pa pravi, da bo pšenico pač poškropil s strupom! S tem se seveda ne strinjam.
Kaj lahko naredim? Kaj če mu sama preorjem?

Spoštovani,

pisno opozorite kmeta, da vaše nepremičnine ne sme več uporabljati ter naj preorje njivo tako, da jo boste lahko uporabljali vi. Opozorite ga tudi, da vam pri tem ne sme povzročati škode, kar škropljenje s strupom glede na vašo nameravano dejavnost vsekakor je – sicer boste zahtevali povračilo le-te.Opozorilo mu pošljite priporočeno s povratnico.V kolikor bi kmet kljub vsemu ravnal samovoljno in škodljivo, vam svetujem, da se takoj oglasite pri odvetniku po vaši izbiri, ki vam bo pomagal rešiti zadevo.

Lep pozdrav!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close