Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti solastništvo nepremičnine

solastništvo nepremičnine

Po pokojnem očetu sem podedovala polovico družinske hiše (drugo polovico pa moja mama) in v celoti še drugo nepremičnino. Polovico svojega dela dediščine bi želela prepisati na mojega moža.
Zanima me naslednje:
Kje (odvetnik ali notar) lahko to uredim? A gre v tem primeru za darilno pogodbo ali kaj drugega? Kateri stroški se pojavijo v tem primeru in v približno kakšni višini?

V slučaju, da bi kdaj prišlo do ločitve med nama z možem…a je možno v pogodbi dodati nek člen, s katerim bi podarjene nepremičnine prišle nazaj v moje roke, torej, da bi on v tem primeru ne mogel zahtevati od mene, da živi še naprej v isti hiši oz. da bi ga mogla izplačati za tisti del, ki ga je v bistvu dobil od mene?

Hvala za odgovore.

Spoštovani!

Vašo zadevo bi najboljše lahko uredil odvetnik po vaši izbiri z ustrezno pogodbo/ pogodbami. Odvetniku bi morali natančno povedati vse pomisleke in tudi cilje, ki jih želite doseči s tako pogodbo.
Tako pogodbo/e overite pri notarju, kjer se uredi tudi vpis v zk.

Lep pozdrav!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close