izvršba
Spoštovani !
Moj mož je brez zaposlitve. Je trajno brezposelen in dobiva od Centra za socialno delo minimalne zneske za preživljanje.Jaz sem invalidsko upokojena.Živimo v presej težkih razmerah. Moj mož je vpisan na Zavodu za zaposlovanje in se poskuša kje zaposliti, vendar brez uspeha. Se pa dogaja, da naredi marsikateri prekršek, ki ga ne plača. Potem pa pošlje sodišče izvršbo na banko, kjer mu transakcijski račun blokirajo, tako, da mu poberejo še tisto socialno pomoč, ki jo dobi za borno preživljanje.
Svetujte mi, kaj naj naredim. Razmišljala sem že, da mi šla na Center za socialno delo in jih prosila, da naj mu ukinejo tisto socialno pomoč in ga dajo opravljati kakšna javna dela, s katerimi bi nekako odslužil kazen. Pa ne vem, če je to pravno smiselno in pravilno.
Ne bi se rada vtikala v moževe osebne stvari, vendar mi je prav nerodno, ko grem na banko, da bi dvignila denar, pa je transakcijski račun blokiran.
Prosim za morebiten nasvet in se vam vsaj za kakšno mnenje lepo zahvlajujem.
Spoštovani!
V vašem primeru ne morete storiti ničesar,saj vašemu možu ne morete preprečiti, da bi nadaljeval s prekrški in tudi na CSD ne morete zaprositi naj tretji osebi ukinejo prejemanje socialne pomoči.
Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.