Zasebno delo med delovnim časom
Zaposlena sem v družbi v večinski državni lasti. Moja sodelavka v pisarni, ki je hčerka od nadrejene vodstvene delavke, opravlja na skrivaj med delovnim časom računovodske storitve za hčerinsko in še eno nepovezano podjetje. V našem podjetju prejema plačo, za omenjeno delo pa njen življenski sopotnik v okviru svojega s.p. izda račun podjetjema. Tako je sodelavka v bistvu dvakrat plačana. Sedaj bo pa še napredovala in bo moja nadrejena. Njena mati izvaja nad menoj mobing. V lanskem letu sem bila dva meseca v bolniškem staležu. Ko sem se vrnila z bolniške sem ostala brez dela, razen dela za kakšne dva dni v mesecu. Tako sem več kot osem ur sedela brez dela v pisarni. Pa nihče ne reagira. Čutim se v “karanteni”. Skoraj nimam stikov z ostalimi zaposlenimi, saj tudi nimam dela. kar delam, pa moram kontakiktarati v glavnem z nadrejeno. Sicer sem pa po izobrazbi in izkušnjah konkurenca njeni hčeri pri napredovanju. Nimam občutka, katera oseba bi bila zanesljiva, da bi ji lahko zaupala, težavo. Zato se raje ne izpostavljam in sem tiho. Bi se pa itak vedelo, da sem izdala jaz… Od decembra dalje je bilo računov za cca 15 tisoč €. Kaj mi svetujete?
Spoštovani,
predlagam da (v kolikor je mogoče) nekje (ne pri sebi doma) shranite kopije listin, ki so obremenilne za vašo nadrejeno in njeno hčerko, začnete iskati drugo službo in se do takrat, dokler jo ne najdete, ne izpostavljate. Po tem pa poiščite odvetnika po lastni izbiri, ki vam bo pomagal uveljaviti zahtevek zaradi mobinga, pri katerem vam bodo zelo koristile tudi predmetne listine.
Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.