Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Drugi učitelj v OŠ

Drugi učitelj v OŠ

Spoštovani,

imela bi vprašanje v zvezi drugim učiteljem v 1.razredu osnovne šole. Zanima kaj se zgodi, če se ukine delovno mesto vzgojitelja oz. drugega učitelja v šoli. Naj povem, da sem na šoli že 8 let in da imam poleg vzgojiteljske šole tudi šolo za učiteljico. V primeru, da se to zgodi, me zanima ali me je delodajalec dolžan premestiti na drugo mesto (naprimer učitelja) ali sem avtomatsko višek. Naj povem da imam pogodbo o zaposlitvi kot vzgojitelj v 1. razredu oz. kot drugi učitelj.

Hvala za odgovor!

Spoštovani,

glede na naše pretekle izkušnje ste obravnavani enako, kot vsak drug delavec, kateremu se ukine delovno mesto – v kolikor vas delodajalec ne more premestiti na drugo ustrezno delovno mesto (ali neustrezno z vašim privoljenjem), vam pogodba o zaposlitvi preneha iz poslovnih razlogov (po domače: postanete višek). V šolah je problematika še toliko večja, saj sistemizacijo in število zaposlenih vsako leto za naprej odobri ustrezno Ministrstvo. Dokler ne prejmete česarkoli s strani vašega delodajalca, ste pač še vedno vzgojitelj v 1. razredu oz. drugi učitelj.

Lep pozdrav!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close