Klima
Pozdravljeni,
imam sledečo težavo. Sosed je namontiral zunanjo enoto klima naprave poleg mojega okna. Klima je montirana v višini moje okenske police in je oddaljena cca. 20 cm od mojega okenskega okvirja, pote pa gre še vsa inštalacija po celi višini okna v njegovo stanovanje.
Sosed živi v 2ss in je seveda zadevo zmontiral na zunanjo stran balkona, jaz pa žvim v garsonjeri brez balkona in še posteljo imam pod tem oknom. Pri odprtem oknu zaradi delovanja klime ni več mogoče spati, prav tako mi v stanovanje piha vroč zrak.
Komunikacija s sosedom je nemogoča, ker on pravi da “pravnoformalno” to lahko naredi in je to tudi storil.
Vem da je za montažo klime na fasado potrebno imeti 75% soglasja vseh stanovalcev, da jo pa lahko montira tako blizu mojega okna pa….?
Kakšen nasvet?
Spoštovani,
morda bi vašega soseda najprej podučili, da mora svojo lastninsko pravico na svojem stanovanju izvrševati nanačin, s katerim ne ovira/moti vas pri izvrševanju vaše lastninske pravice na vaši garsonjeri. Povedano po domače, naslovite nanj zahtevek, naj prestavi zunanjo enoto klime v bližino svojega okna in stran od vaših oken, saj sicer ustvarja nevzdržno stanje za vas. Zagrozite tudi s tožbo zaradi vznemirjanja lastninske pravice, v kateri lahko zahtevate tudi odškodnino.Vsekakor pa obvestite o tem tudi upravnika stavbe in zahtevajte obravnavo na naslednjem zboru etažnih lastnikov.
Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.