plačilo aneksa??
Pozdravljeni zanima me ali sem dolžan plačati kar zahteva nepremičninska agencija od mene…
in sicer sem bil v najemniškem stanovanju in po poteku pogodbe smo se pogovarjali z lastnikom in posredniškim agentom o podaljšanju pogodbe.Oni so postavili pogoje (plačilo za 6 mesecev naprej) in nepremičninski agent je govoril o tem da bo sestavil aneks ki naj bi ga podpisali k najemni pogodbi za podaljšanje najema.Ker sem jaz čez par dni se odločil da ne bom podpisal aneksa in podaljšal z njihovimi pogoji sem se izselil iz stanovanja.Sedaj me nepremičninski agent ki je sodelaoval z lastnikom sili v poravnavo aneksa oz. stroškov ki jih je on imel z pripravo le tega???Naj ponovim da smo o tem govorili ampak jaz nisem nič podpisal,nobenega aneksa!Zanima me kako lahko on sedaj od mene zahteva plačilo 60euro za nekaj kar nisem podpisal??Po tej logiki bi agencija lahko vsak dan pošiljala račune okrog češ da so se nekaj pogovarjali in da je treba sedaj plačati??Mislim da brez podpisa mojega ,ki ga nisem podal na aneks(ga niti videl nisem),nisem dolžan plačati agenciji nič.
Hvala za odgovor
Spoštovani!
V kolikor aneksa niste podpisali in za vas ni imel nobene vrednosti, ne rabite agenciji plačati stroškov, saj niso nastali po vaši krivdi.
Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.