Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti vračilo varščine

vračilo varščine

Pozdravljeni,zanima me ali ima lastnik stanovanja pravico obdržati varščino.
Jaz sem bil kot najemnik v stanovanju in ko smo opravili postopek z lastnikom in nepremičninskim agentom o moji izselitvi ,sta se odločila (lastnik in agent) da mi ne vrnejo varščine ker naj bi jaz moral pobeliti stanovanje in češ da ni čisto!!
naj navedem par stvari:
-kot prvo v pogodbi in v zapisniku ki sem jih prejel ob vselitvi ni navedeno nič glede tega da morem pobeliti stanovanje ob izselitvi
-v zapisniku kjer je navedeno stanje stanovanja ne piše nič glede opreme ne glede tega v kakšnem stanju je
Zato mi je logično da nimata nobene podlage po kateri bi lahko zahtevali od mene varščino ,češ da zato ker nisem pobelil in očistil stanovanje(stanovanje sem očistil in ga pustil v še boljšem stanju kot sem ga prejel vendar so oni postavili svoja merila češ da ni tako kot je bilo čeprav ni nikjer navedeno v kakšnem stanju sm prevzel stanovanje in po tej njihovi logiki bi se lahko zmislili karkoli da ja bilo v stanovanju?!)
zanima me če lahko to storijo ker mislim da glede na to da v pogodbi in zapisniku ni nič navedeno ,da nimajo nobene podlage za to da bi obdržali mojo varščino!

Spoštovani!

Kot je razvidno iz vašega pisanja lahko sklepamo, da je lastnik stanovanja varščino zadržal neupravičeno – čeprav je običajno, da se stanovanje vrne prebeljeno, saj se zaradi redne rabe stanovanja stene običajno precej umažejo. Predlagamo vam, da na lastnika stanovanja naslovite poziv za vračilo varščine oz. za vračilo sorazmernega dela varščine ter ga pozovete tudi, naj stroške vzpostavitve prvotnega stanja specificira in izkaže z računom ( v kolikor bi lastnik specificiral stroške, ki so nastali z vašo uporabo stanovanja ). V kolikor nameravate še naprej najemati nepremičnine, predlagamo, da jih pred vselitvijo in po izselitvi fotografirate.

Lep pozdrav!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close