Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti delitev premoženja

delitev premoženja

Pozdravljeni,

imam problem in prosim za nasvet. S fantom sva že 5 let skupaj, od tega 4.5 let v skupnem gospodinjstvu.
Pred slabim letom sem kupila stanovanje na hipoteko. Pod hipoteko ni šlo najino stanovanje, temveč so njegovi starši zastavili svoje stanovanje, da sva lahko dobila 100% kredita.
Kreditojemalec sem jaz, vsi ostali so poroki (partner in njegovi starši). Dobila sva 60.000 kredita, toliko je navedeno tudi v kupoprodajni pogodbi. Stanovanje je 50-50 lastninskega deleža, mene in partnerja.
Lastne udeležbe je bilo 7.000, ki ni zavedena nikjer – kot neke vrste ara. 2.000 sva dala midva, 2000 je dala njegova šefica in 3.000 je dala moja mama.
Sedaj prihajava do točke, ko življenje z njim nima pomena, prihaja do fizičnih obračunov vse pogosteje, 1x sem klicala celo policijo in obiskala urgenco. (natolčena očesna jamica in levo rebro). Kjub vsemu sem vztrajala v vezi v upanju, da se bo spremenil. In se ni.
Slab teden nazaj se je nasilje ponovilo, tokrat imam desno roko v modricah, ker me je močno zagrabil.

Zanima me, kako je v tem primeru z delitvijo premoženja? Jaz kot kreditojemalec menim, da imam “več” pravic do stanovanja. On je kreditno nesposoben, je pa dobil 8.000 kredita za opremo stanovanja o katerega je ostalo cca.4000 saj je poplačal stare kredite. Večina kupljenih stvari (računov) je na moje ime.
Tudi na kliku je razvidno, da vse položnice plačujem jaz. on je plačeval cca. 200 eur svoj avto in dajal za hrano oz. je varčeval.

Pri banki smo poizvedovali, rabili bi cca. 18.000 za prenos hipoteke na najino stanovanje (zastavljeno stanovanje ima večjo vrednost od najinega). Fant želi da se ga izplača,vednar glede na vse okoliščine si ne zasluži niti napisa na poštnem nabiralniku.

kaj lahko storim, ker sami ne bomo mogli rešiti, zato menim da bo potrebna pravna pomoč

hvala in lp

Spoštovani,

glede na opisano vam svetujem, da čimprej obiščete odvetnika po vaši izbiri in začnete reševati problem razdelitve skupnega premoženja. Tematika je kompleksna in strokovno zahtevna, zato je dejansko sami ne boste mogli rešiti na način, ki bi ustrezal vašim pravicam/željam.

Lep pozdrav!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close