Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Neprofitno stanovanje

Neprofitno stanovanje

Pozdravljeni…….imam naslednje vprašanje.

Imamo neprofitno stanovanje,sem brez zaposlitve,ter nekaj dolgov ki so že v postopku izvržbe.
Imam možnost zaposlitve v tujini,,šla bi tudi s tem namenom,da počasi poplačam dolgove,ker tukaj ne vidim rešitve.Stanovanja pa ne bi vrnila občini kajti moja dva otroka še živita doma.
Torej zanima me ali se jaz lahko odjavim začasno ?Ali imajo lahko moji otroci stanovanjsko pravico?Če se odjavim iz stalnega prebivališčaali izgubim stanovanjsko pravico in se morajo tudi moji otroci izseliti iz stan.
Zanima me tudi kaj je občina kot lastnik stanovanja dolžna pri obnovi stanovanja,recimo menjava oken,ploščic,itd je to njihova naloga ali moja?

hvala za vaš odgovor

Spoštovani,

za konkreten odgovor na vaše vprašanje bi morali razpolagati z vsebino odločbe o dodelitvi neprofitnega stanovanja ter pogodbe, ki ste jo sklenili z občino. V kolikro bi v tujino odšli le začasno, vams vetujemo, da v tujini prijavite začasno prebivališče, stalnega pa obdržite na naslovu, kjer imate dodeljeno neprofitno stanovanje.

Lep pozdrav!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close