Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Izplačilo regresa v času porodniške

Izplačilo regresa v času porodniške

Lepo pozdravljeni,

18. julija mi izteče porodniški dopust. Zanima me ali mi je delodajalec dolžan nakazati regres za letni dopust (zaposlena sem za nedoločen čas) do 1. 7. ali šele po izteku porodniške? Sodelavci so namreč že prejeli nakazilo regresa, le jaz ne.

Imam pa še eno vprašanje – v času nosečnosti (rizična nosečnost) sem bila več kot 3 mesece na bolniški. Na spletu sem zasledila, da bi mi lahko pripadala enkratna ssolidarnostna pomoč s strani delodajalca. Ali je dolodajalec dolžan izplačati solidarnostno pomoč ali je to le njgova “dobra volja”?

Zanima me še ali delodajalec lahko odpove pogodbo o zaposlitvi takoj po izteku dopusta za nego in varstvo otroka?

V naprej se vam zahvaljujem za vaše odgovore,

Gattino

Spoštovani,

regres bi že morali prejeti (do 30.06.). Delodajalec vam lahko odpove pogodbo o zaposlitvi po izteku dopusta za nego in varstvo otroka v skladu s postopkom in razlogi, ki jih določa Zakon o delovnih razmerjih.Predlagamo, da delodajalca za solidarnostno pomoč pisno zaprosite.

Lep pozdrav!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close