Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti POTNI STROŠKI – DOHODNINA – OTR. DODATEK

POTNI STROŠKI – DOHODNINA – OTR. DODATEK

Pozdravljeni

Med ljudmi slišim različne debate, pa se obračam po strokovni nasvet – pri plači imam 3 postavke – neto plača, dodatek za malico in potni stroški.
Zanima me kateri zneski se upoštevajo pri plačilu dohodnine in izračunu družinskih prejemkov za otroške dodatke in plačilo vrtca. Po mojem mnenju se za izračun otr. dodatkov in plačil avrtca upošteva le postavka NETO PLAČA in ne seštevek vseh 3 postavk, kar se mi zdi nepošteno, saj denar za malico in prevoz dejansko porabim za ta namen….

Lepo vas prosim za pojasnilo, Pozdrav, Katja

Spoštovani,

osnovo za odmero dohodnine določa zakonodaja in namen, za katerega porabite prejete dohodke, pri odmeri dohodnine ni pomemben. V smislu vaših pomislekov zakonodaja predvideva olajšave, to pa je tudi vse. Se pa strinjamo, da je zakonodaja pogosto nepravična.

Lep pozdrav!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close