Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti grožnja

grožnja

Pozdravljeni,

zanima me sledeče; Na telefon sem prejela sporočilo od neznane št., da je proti meni vložena ovadba zoper prostitucije in da mi že pol leta prisluškujejo na tel. in sms-om. Zanima me, v kolikor ne gre za šalo, ali je to možno in kaznivo? Če se ne motim, je kaznivo zvodništvo, srečanja za denar (brez posrednika) pa ne? Nekajkrat sem se namreč dobila s kom, brez problemov in vse je bilo na prijateljski ravni, brez zamer, ko smo se razšli. Ne vem, kako bi se lahko zaradi tega znašla na sodišču, saj sem s tem prenehala, poleg tega nikomur škodovala ali kogarkoli zavajala, saj je bil obojestranski interes? Škodila nisem nikomur, šlo je za sporazumno dejanje in to je to. Ali lahko zaradi tega končam na sodišču in postane zadeva predmet javne razprave? Vse skupaj me je zelo šokiralo in se sploh več ne morem osredotočati na delo in nič, saj si me je nekdo očitno privoščil na grd način.

Prosim za razlago situacije in ali se lahko kako pozanimam na kriminalistični policiji, če je karkoli vloženo proti meni.

Lp

Spoštovani!

Po naši zakonodaji je prostitucija prepovedana, vendar je zelo težko dokazljiva. Odsvetujemo vam, da karkoli poizvedujete na policiji, saj vam to utegne škoditi. V primeru, da boste dejansko prejeli karkoli s strani tožilstva ali policije vam svetujemo, da se o zadevi posvetujete z izbranim odvetnikom.

Lep pozdrav!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close