Lek in plača
Pregovorno se govori kako dobre plače imajo v Leku, v resnici pa jih veliko zaposlujejo preko zunanje agencije. Da tega koliko ljudi dobesedno beži ali pa želi ubežati iz te firme ne omenjamo.
Kar nekaj je primerov ko zaposleni zapadejo v čustvene stiske in zato iščejo strokovno pomoč, preobremenjenost in mobing tam nista tuja stvar. Poišči koga ki dela v Leku (pisarne, laboratorij…) in ti bo vsak povedal kako zanimivo zgodbo.
V proizvodnji je mogoče kaj drugače, ker tam se ljudje menjavajo, pa še 3 izmensko delo je.
Ne bi rekla, da zelo bežijo. Jaz sem bila že nekaj časa nazaj pri njih na razgovoru in se nas je baje za eno delovno mesto (5. stopnja) prijavilo 290. Žal nisem bila izbrana, ampak takoj vzamem ( pa imam 7. stopnjo). Edino to kar me je pa res pogrelo, da so bila večino časa vprašanja zakaj sem se prijavila na 5. stopnjo če imam zaključeno sedmo. Mislim, da je bilo rečeno, da je začetna plača okrog 950 bruto, šlo pa je za delo v laboratoriju.
Lp
Plača preko agencije 830 bruto. Delaš tri ali štiri izmene. Težko se odpočiješ od nočnih in dela čez vikend. Nadur je tudi do 32 na mesec, plačajo jih samo 20. Če si kakšno soboto fraj, moraš čakati doma, če te potrebujejo in moraš priti delat.
Družini prijazno podjetje, ha ha, seveda saj partnerja komaj vidiš in nimaš časa za prepir.
Seveda, vsak vidi samo božičnico in je slišal o dobrih plačah. Dobre plače imajo stari lekovci in ritolizci.
Delo je natančno in duhomorno, dan za dnem ponavljaš iste gibe in vpisuješ v comp in potem isto še v strojni list.
Tista mizerija od plače je preklet zaslužena
Zanima me, če ste vsi tisti, ki jamrate kako slabo je, vedeli koliko bo plača preden ste podpisali in začeli delat? Ali pišete, ker ste slišali od nekoga, ki je slišal od nekoga?
Delodajalec v kapitalizmu nikoli ne bo sam dal večje plače, če so delavci pripravljeni delati za minimalca. Dejstvo je, da denar farmacevske firme imajo. Prostovoljno pa ga ne bodo dale.
Forum je zaprt za komentiranje.