Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev podjemna pogodba ali redna?

podjemna pogodba ali redna?

Dobila sem priložnost za občasno delo 2-3 teden, predvidoma bi me zaposlili na podjemno pogodbo. Kakšno bo plačilo še ne vem, ampak kaj več od minimalca zihr ne. ker vem, da se pri podjemni pogodbi plača veliko prispevkov in davkov sem mislila, da bi delodajalcu predlagala pogodbo za polovični delovni čas s poskusno dobo (tako nekaj mesecev ni vezan in lahko takoj prekine če ne bo šlo), ker imam občutek, da bo tako strošek zanj nižji, oz. dohodek zame višji – v glavnem se bolj splača. Rada bi mu predstavila kakšen informativni izračun, pa ne najdem nič pametnega. Mi zna kdo tako približno povedati koliko je strošek za delodajalca, če me plačuje npr. 300eur/mesec neto končno izplačilo (torej z malico in prevozom, če dobim pogodbo). Dela naj bi dejansko bilo za cca 20eur/tedensko, vendar ne enakomerno razporejenih.

Pride ga cca. 500 EUR.

Od vašega delodajalca je odvisno, ali vam bo dal podjemno pogodbo ali pogodbo za polovični delovni čas. Pogodbo za polovični delovni čas si predstavljam 20 h/teden, oz. 4 ure dnevno (pon – pet). V kolikor bi s to pogodbo imel delodajalec več stroškov, se zagotovo ne bo odločil za njo. Trg delovne sile je krut. Vsi gledajo žal predvsem na to, da bodo imeli s svojimi delavci kar se da najmanjše stroške…

Javite se ter sporočite, kako ste uredili.
LP, Marina

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close