Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Podjemna pogodba in delovna doba

Podjemna pogodba in delovna doba

Pozdravljeni.

Zanima me, ali podjemniku teče delovna doba (ali vsaj en del nje), če mu naročnik na podlagi s strani podjemnika podpisane Izjave (na podlagi sprememb Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju – 1.1.2014 uvedba 18. člena ZPIZ-2) od bruto izplačila za opravljeno delo, odvaja delež prispevka – Prisp. iz plač. del. za ZPIZ?
Glede na to, da se ti prispevki odvajajo na ZPIZ, potem bi se to moralo tudi nekje videti, npr. v osebnem profilu portala Moj eZpiz, kjer je omogočen oseben vpogled v zaposlitve in seštevek delovne dobe posameznika.Bi morda vi kaj vedeli več o tem?

Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Vprašaj na ZPIZ-u, men se zdi, da po ZPIZ-2 to gre v obvezno zavarovanje, prej pa ni šlo. Se pravi, kot da bi bil zaposlen, čeprav ne vem, če so prispevne stopnje enake, zato se mi zdi čudno. Bi rabu kar nekaj časa, da bi zadevo preveril.

Rogi69, hvala za odgovor; če še kaj izveš v zvezi s tem, se priporočam.
Dejstvo je, da kamorkoli greš in kamorkoli vprašaš ti povsod kaj drugače povejo 😛
Ja, na ZPIZ sem že vprašala, pa mi žal še niso blagovoljili odpisati, torej odgovoriti.
Očitno bom res morala do njih osebno.

Kaj ste izvedeli?

Kolikor so meni dejali, delovna doba na podjemno pogodbo ne teče.
Če se ne motim, je lahko oseba hkrati prijavljena na zavod za zaposlovanje in ima z podjetjem sklenjeno podjemno pogodbo. V kolikor se motim, me prosim koregirajte.

LP, Marina

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close