pravica do nadomestila za brezposelnost
Pozdravljeni,
na šoli sem nadomeščala bolniško in porodniško za polovičen delovni čas, sklenila sem pogodbo (september 2013 do vrnitve delavke, ta pa se je vrnila 30. maja 2015) – ta pogodbo se mi je torej iztekla. Za nekaj dodatnih ur sem lani s septembrom sklenila še eno pogodbo, in sicer za peto stopnjo, spremljevalko gibalno oviranega otroka. Ta pogodba je veljavna do 31. 8. 2015, znese okrog 100 evrov neto na mesec.
Na Zavodu so mi rekli, da ne morem dobiti nadomestila pred 1. 9., ravnatelj pa mi je povedal, da mi ne more sporazumno skrajšati pogodbe. Zanima me, ali mi res ne pripada nadomestilo za prvo pogodbo in ali bi ga lahko prejemala, če bi razdrla tisto pogodbo za spremljevalko gibalno oviranega otroka?
Hvala
Za pridobitev pravice do denarnega nadomestila na zavodu morate biti brezposelni. Če ste za tistih par ur dejansko zaposleni, kar je sicer neumnost, potem vam nadomestilo ne pripada. Že takrat bi morali namesto pogodbe o zaposlitvi za par ur na teden skleniti raje podjemno pogodbo, pa bi sedaj imeli nadomestilo.
Forum je zaprt za komentiranje.