Dober odvetnik za delovno pravo-neizplačila bivšega delodajalca
Pozdravljene!
Zanima me, če katera pozna dobrega odvetnika za izterjavo neizplačanih obveznosti z naslova plače v okolici Radovljice, Bleda ali Kranja. Nujno rabim pravno pomoč, ker je situacija z bivšim delodajalcem res zapletena in sama ne bom dosegla (verjetno)nič. Če se vseeno odločim, da tožbo na delovno sodišče vložim sama…Kako?Napišem dopis in pošljem na pristojno inštitucijo?Za kakršnokoli informacijo se zahvaljujem!
Napisati tožbo ni kar tako, ima svoja pravila. Vedeti moraš, kaj mora tožba vsebovati, kako mora zgledati, kdaj mora biti vložena itd. Kot ne zna vsak pleskati ali peti ali načrtovati strojnih instalacij tako ne zna vsak napisati tožbe.
Verjemi, vem, kaj govorim. V službi se dnevno srečujem z ljudmi, ki kar tako nekaj napišejo (saj je vseeno, bom že zmogel brez odvetnika) in potem jim vse skupaj jasno pade v vodo.
Za odvetnika pa za KR žal ne vem, v LJ so odlično za delono pravo tile:
Pozdrav,
Kamorkoli se boste obrnili le na VESNO ŠAFAR NE!
Njihovo poslovanje je vse kot dobro – z Vesno Šafar sploh nisem mogla govoriti kjub večkrat izraženi želji, da me ona zastopa, zastopala me je njena odvetnica Barbara Korošec, ki je izredno vase zagledana in arogantna,posluša površinsko (temu primerno je potem tudi izgledala njena pripravljena tožba) konstantno sem jih morala klicat ali pisat, saj ni bilo ne duha ne sluha od njih, tožbo so mi sestavili površno imela sem celo moralca s strani odvetnice, ker sem izrazila, da sem nezaovoljna z njo. Tako poslovanje, kjer moram prosijačiti da se mi odvetnik javi, da moram klicariti v pisarno, pisati maile in prositi da se mi zamenja odvetnika in da me potem pokliče ista odvetnica, ki bi me naj zastopala in mi jezno zabrusi, da je ONA moja zastopnica in da je temu tako in ne bo nikakor drugače, da me odvetnica “moralno kara” po tem, ko mi je bilo dosti, da moram konstantno jaz kontaktirati svojo odvetnico, da sploh kaj izvem s te pisarne, da sem poslala vrsto mailov ki se vedno znova začnejo s “prosim pokličite me” ipd, se meni zdi za “podjetje” čakalna vrsta za propad – tako se ne posluje.
Jaz vam predlagam da se obračate na pisarno A&Z odvetniki – profesionalni, usrežljivi in izredno dobri odvetniki na sodišču. Drugače se pa še vedno lahko obrnete na Čeferina – računa isto kot Šafarjeva vendar ve kaj je posel in kako se vest do strank.
LP
Vidim, da je stara zadeva, ampak morda pride komu kaj prav.
Za tožbo na sodišču nikakor ne hodi sama, ker se boš izgubila in na koncu še izgubila, ker ne boš znala kot laik utemeljevati sodišču ali mu predlagati, ker moraš imeti tudi podlage, ki jih je veliko. Predlagam ti zato, ker tudi osnov ne poznaš (pa ne jemlji tega osebno), ko sprašuješ, kako naj bi sploh vložila ali prijavila kam. Zato poišči odvetnika.
Sama imam en primer tožbe na sodišču čisto za drugo stvar, ki se s pomočjo odvetnice, do sedaj, razvija ok. Ampak, če bi šla sama v to, bi pogorela, ker je res toliko malenkostnih stvari, ki jih moraš navesti, poleg tega, ko se potem morda pritožiš, da ti svetujem, da če že greš v tožbo, pojdi z odvetnikom. Ker tudi pritožba ni pač nek vsakdanjik, če želiš kaj doseči. Zato odvetnika.
Zato je prav, če niti ne veš, kaj bi dosegla, da ti nek odvetnik po pregledu dokumentacije na “prvo žogo”, sploh lahko pove. Ali je smiselno vložiti tožbo ali ne in kakšne so možnosti. Čeprav nikdar niso 100 % možnosti, ker sodišče odloča tudi samo. In lahko že kdo meni, da je dobitna kombinacija, pa temu na podlagi sodišča potem ni. Odvetnik ti bo lahko povedal izhodišča in iz prakse, kako je v npr. tvojih primerih, potem je pa na tebi, ali se boš odločila, ali greš ali ne. Z mislijo, da če kaj pade, da nosiš tudi stroške, ki pa nanašajo, če se vleče stvar.
Kaj si se pa potem odločila?
Ta tvoj primer, ti pa lahko le toliko povem, da je velika možnost, da se bo vlekel v nedogled. Ali da bi do glavne obravnave trajalo vsaj leto dni.
Kaj si pa pričakoval, da ti bodo dodatno še kaj plačali, ker si zraven še nezakonito posloval?
Ne moreš biti socialni brez službe na zavodu, kjer ti nudijo nadomestilo, ti si pa ob tem služil večje denarce in potem ne bi rabil nekega zavoda, če se sam dovolj dobro znajdeš.
Kako boš pa to neupravičenost dela na črno opravičil, ker si zakonito posloval?
Če pa na črno dovolj dobro zaslužiš, ti ne bo problem potem plačati drago tudi odvetnika, ki ti bo sestavil tožbo, pri čemer boš v tem primeru imel tudi iz na črno pridobljenih sredstev dovolj denarja, da poplačaš tudi stroške sodišča, zaradi izgubljene tožbe. Po možnosti še, da boš vrnil vse tisto, kar ti je zavod izplačal, ker je verjel, da si res uboga jera in nima nobenega drugega prihodka, ker si pridobil status nezaposlenega delavca. Če se boš pa še tako izpostavljal, te bo pa še kakšen inšpektor ujagal in boš še dodatno kaj plačal.
Saj ti je šlo dobro na črno, kaj bi se sedaj pritoževal? In upam, da si prišparal denar, ki ti ga je nudil zavod iz neupravičenih razlogov, saj si služil na črno. On ti je pa v dobri veri izplačeval, ker bi bil to tvoj edini prihodek za preživetje. In potem zaradi takšnih dobimo vsi na lager vse možne spremembe, nam v minus. Ko se država kaj odloči.
Če si se znajdel na črno drugače, pa najdi še na črno odvetnika, ki ga boš plačal kot črnc z računom.
Pozdravljeni!
Če imate PLAČILNO LISTO, se le ta šteje za verodostojno listino po samem zakonu. To pomeni, da je na podlagi plačilne liste mogoče vložiti izvršbo kar na podlagi portala e-sodstvo.
Ne potrebujete tožiti delodajalca ampak zgolj in samo na podlagi plačilne liste zahtevate izvršbo na sodišču.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo:
LEGAS Kranj
info@legas-kranj.si
Pozdravljeni,
sam ugovor postopka izvršbe NE ustavi.
Poleg tega mora biti ugovor zoper sklep o izvršbi obrazložen. Ugovor je
obrazložen, kadar dolžnik navede pravno pomembna dejstva, ki preprečujejo izvršbo (uvodna določba prvega odstavka 55. člena ZIZ, tretji odstavek 62. člena ZIZ) oziroma ki lahko imajo pri izvršbi na podlagi verodostojne listine za posledico zavrnitev tožbenega zahtevka, če se izkažejo za resnična, in predloži
dokaze, s katerimi zatrjevana dejstva dokazuje.
Če teh dejstev in dokazov ni, bo sodišče izvršbo dovolilo.
info@legas-kranj.si
http://www.legas-kranj.si/
Pozdravljeni!
Če imate PLAČILNO LISTO, se le ta šteje za verodostojno listino po samem zakonu. To pomeni, da je na podlagi plačilne liste mogoče vložiti izvršbo.
LEGAS Kranj
info@legas-kranj.si
http://www.legas-kranj.si/pravno_svetovanje.html
V vsakem primeru pa se je smiselno obrniti po pomoč, najprej glede svetovanja in pojasnila konkretne situacije in kasneje glede vlaganja pravnih sredstev.
Za pojasnila smo vam na voljo:
info@legas-kranj.si
http://www.legas-kranj.si/pravno_svetovanje.html
Forum je zaprt za komentiranje.