Študentsko delo in izvršba
Pozdravljeni,
Prosil bi če bi mi kdo objasnil oziroma me usmeril. Namreč imam izvršbo na računu. Delam pa preko študnentskega servisa. Ko dobim nakazan denar, se mi zarubi v celoti. Kaj se da naresti, da bi dobil izplačano kot pri rednem delu, ko ti mora ostati minimalna plača.
Na banki so mi predlagali, da naj delam na tujo napotnico…kar pa si nobeno resno podjetje ne mora privoščiti..sem že poskušal
Morala bi obstajati neka rešitev. Star sem 22.let in ne prejemam preživnine ali kakršen drug dohodek, zato je to slabo stanje, ker ne dobim nič od plače.
Zakon o izvršbi in zavarovanju določa omejitve glede rubeža tistih dohodkov, ki se po Zakonu o dohodnini štejejo med dohodke iz delovnega razmerja, med katere pa ne spadajo dohodki iz študentskega dela ( ti spadajo med dohodke iz zaposlitve, ne pa med dohodke iz delovnega razmerja)
Ureditev je res zelo nesrečno zastavljena, saj bi po kmečki logiki tudi taki dohodki morali biti izvzeti iz izvršbe. Po črki zakona torej omejitve ni, vendar pa bi bilo kljub temu dobro napisati kak dopis na sodišče, morda se vas pa usmilijo.
Pozdravljeni,
sodnik mora odločati v skladu z zakonom. Če mu (in v tem primeru mu NE) zakon ne da možnosti, da odloči drugače, potem tega ne more storiti ne glede na vaše dopise.
Ali je izvršba na podlagi verodostojne listine ali odločbe sodišča? Ugovora gotovo niste vložili?
V vašem primeru glede na informacije, ki ste jih podali, pride v poštev umik predloga za izvršbo na podlagi katerega sodišče ustavi postopek. Vendar pa je to odločitev upnika, ki je predlog vložil. Za takšno možnost bi se torej morali dogovoriti z njim. Upnik pa bi na to pristal seveda, če bi mu drugače zagotovili, da boste dolg poravnali.
Ko je izvršba enkrat v teku ne more zastarati, tako da je v vsakem primeru najbolje, da se dolg čim prej poravna in vam tudi ne tečejo zakonite zamudne obresti.
Za dodatne informacije smo vam na voljo na: info@legas-kranj.si
Forum je zaprt za komentiranje.