Javna uprava – služba ( izjava o izobrazbi)
V razpisu na delovno mesto v javni upravi piše, da je potrebno prijavi priložiti pisno izjavo o izpolnjevanju pogoja glede zahtevane izobrazbe. Kaj to pomeni? Ali to izjavo sama napišem? Bi bila zelo vesela če mi kdo pove za kaj gre pri tem, ker se prvič prijavljam na razpis v JU in ne bi rada naredila kaj narobe. Hvala.
Ponavadi piše tako (kopiram iz MJU strani): potrebno je priložiti: “pisno izjavo kandidata o izpolnjevanju pogojev glede zahtevane stopnje izobrazbe, iz katere mora biti razvidna stopnja in smer izobrazbe, datum (dan, mesec in leto) zaključka izobraževanja ter ustanova, na kateri je bila izobrazba pridobljena”;
Torej, pišeš, izjavljam da izpolnjujem pogoje zahtevan stopnje izobrazbe, saj sem __.__. leta ____ zaključila izobraževanje na Fakulteti za ____________v LJubljani, smer _________in dosegla _______-stopnjo izobrazbe.
Oni potem to vse preverijo, ali drži ali ne………..
Pa srečno, čeprav mislim, da je vsaj 90% razpisov v JU že zasedenih preden dajo oglas, a ti vendarle vztrajaj, mogoče se ti posreči pridet med tistih 10%!!!!
Verjetno je res 90% razpisov samo zaradi tega ker morajo biti, kandidat je pa že izbran. Sem pa jaz med tistimi 10%, ki so prišli zraven čisto brez vez in preprosto prijavo na razpis, tako da ti si le ne pusti vzeti poguma.
Drugače pa napišeš pač izjavo, da imaš tako in tako izobrazbo, če boš pa izbrana, boš morala pa predložiti diplomo.
Forum je zaprt za komentiranje.