jubilejna nagrada
Spoštovani,
Imam vprašanje točna danes imam 20 let delovne dobe pri isti firmi, ki je d.d., ampak na žalost je ta firma ( insolventna ) nimam sredstev za plače ……..
Prosim za pomoč kaj lahko pričakujem tudi v primeru , če gre firma v stečaj, oziroma kakšne so možnosti do nagrade
hvala lepa za odgovor
Načeloma naj bi jo izplačali pri naslednji plači, ko je izpolnjen pogoj, razen, če ni kako drugače določeno. Npr., če imate plačo 15. v mesecu, ti pa izpolniš pogoj 2., se ti naj bi obračunalo pri naslednji plači in ne že tej, ki naj bi jo dobila 15. v istem mesecu.
Če ti po kolektivni pogodbi pripada izplačilo jubilejne nagrade, delodajalca ne potrebuješ izrecno opozarjati na kršitev, ampak lahko sprožiš tudi tožbo. Kar verjetno ravno ne želiš, zato ga opomni, da zamuja pri izplačilu. Ob neizplačilu terjatve na sodišču lahko uveljavljaš 5 let.
Sem pa že ob tem napisanem ugotovila, da je vprašanje staro skoraj leto dni, zato si verjetno že sama dobila odgovor lansko leto.
Mene pa zanima, kako je z jubilejno nagrado za 10 let, ce nisem bila ves cas zaposlena pri istem delodajalcu.
v kolektivni pogodbi za trgovino pise, da je za izplacilo nagrade zadolzen trenutni delodajalec, kar si sama tolmacim, da se steje vsa delovna doba, ko pa sem o tem povprasala v sluzbi, so mi rekli, da dobim, ko bom pri njih zaposlena 10 let..
hvala!!!!!
Forum je zaprt za komentiranje.