Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Prisilne delovne delavnice

Prisilne delovne delavnice

Problem: 1 mesec sm prijavljen na Zavod Rs za zaposlovanje
Svetovalka mi je dala kup papirjev za podpis, torej moram hodit na obvezne delavnice kjer te “učijo pisat cv,…” Če ne grem me izpišejo iz zavoda za zaposlovanje. Torej v mesecu moram it na 2 delavnice ali več, 1 delavnica: 6.*3,5= 21 ur ter druga nevem koliko.

Sedaj jz znam pisat cvje, svetovalka me dejansko “jebe” v glavo s temi delavnicami, glede na to da se trudim za delo, pišem cvje, sam če je na voljo 1 delovno mesto na 50-100 ljudi, pol delavnice ne pomagajo ter bi lahko pomislili, da je kaj druga narobe z državo.

Kaj me zanima?

A lahko zamenjam svetovalko, ali je kak zakon, ki omeji te delavnice al kaj, da ne bom deležen poniževanja ter zajebacije s strani te svetovalke, ki je bila zelo nesramna.? Dodam še, da imam ustni dogovor z delodajalcem za delo v sredi februarja, vendar bom vseeno moral hoditi na te nesmiselne delavnice.

Hvala za odgovor!

Pri 21 urni delavnici je verjetno vključenega še kaj drugega kot samo pisanje CV-jev. Pozanimaj se, mogoče pa bi bilo kaj zanimivega.

Sama sem te delavnice jemala vedno kot priložnost za spoznavanje ‘sotrpinov’ in iskanje idej in motivacije za iskanje zaposlitve. Čeprav sem po delavnici vedno komentirala moji svetovalki kaj je bilo ok in kaj ne. Negativno je bilo ponavadi vedno to, da so v isto delavnico dali tiste z osnovno šolsko izobrazbo in fakulteto. Tako vsebina ni mogla iti v globino, kar bi bilo prav, pač pa so se predavateljice pol časa ubadale z ljudmi, ki so pravili zakaj njim ta delavnica čisto nič ne koristi. Vseeno pa je od tvojega pristopa odvisno kaj odneseš od delavnice.

S svetovalko bi se moral pogovoriti preden ti je napisala napotitev na delavnico. Če nisi zadovoljen z njo, se mogoče poskusiš zelo prijazno pogovoriti z vodjo vašega urada, ali se najde kakšna rešitev. Ustni dogovori za delovno mesto, pa niso najbolj zanesljivi. Vedno se lahko kaj zgodi in zadeva pade v vodo.

Matej ni ti treba iti na delavnice če nočeš, pač te bodo obravnavali kot da ne potrebuješ njihove pomoči in to je to. Če si dovolj pameten/sposoben si itak sam najdeš službo, če pa nisi se boš pač podredil njihovim zahtevam.

Vem, kako je to, me je poslala na te 2 tedenske, totalno zapravljanje časa, razen kar sem odnesel je to, da sem v tistem času poslal takoj ponudbo za delo kar iz teh delavnic.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close